Mercat Sagrada Família
BARCELONA
inici aliments
història receptes
serveis trucs i consells
parades paraules
notícies reportatges
ofertes blog

HISTÒRIA DEL MERCAT
 

EL MERCAT

Va ser a mitjans de la dècada dels quaranta, del sigle passat, quan el "vell mercadillo" del carrer de Sicilia es va trasladar a les instal·lacions de l'empresa General Motors, lloc que ocupa el actual mercat.
Inaugurat el 1993 després d'una transformació comercial important, el seus orígens es remunten al 1944
Aquet mercat respon a la necessitat de proveir un sector de la ciutat que en el moment de la seva construcció no disposaba d'una oferta comercial alimentària amplia i variada
.

Arquitectura
La seva estructura és de formigó vist.
Any de construcció: 1993
Tipus d'edifici: adossat a un altre edifici.
Superfície total: 21.500 m2.
Superfïcie comercial: 4.350 m2
Remodelacions: reformes puntuals a partir del 2000.

 

EL BARRI

Més enllà del límit de la dreta de l'Example, a la part alta, hi ha el barri de la Sagrada Família, que abans es coneixia com el Poblet. El Poblet era un veïnat que durant molts anys es va reduir a camps, amb un petit nucli de cases baixes al voltant de l'actual carrer de València. No va arribar a tenir una certa entitat fins al primers anys del sigle XX, com a barri obert a l'entorn de moltes industries.
El que avui li dona personalitat és el temple de la Sagrada Família. Va a ser encarregat com a temple expiatori i es va projectar el 1881 rn uns terrenys del terme de Sant Martí, quan al seu voltant tot eren camps. El projecte va a ser encarregat inicialment a l'arquitecte Francecs de Paula Villar i el va continuar un jove i llavors poc conegut arquitecte anomenat Antoni Gaudí, que es va fer càrrec de les obres quan tot just es començabva a construir la cripta d'estil neogòtic.
Actualment el temple es l'obra de Gaudí més coneguda arreu del món i el lloc més visitat pels turistes de la ciutat.
L'avinguda de Gaudí travessa el barri, unint la Sagrada Família amb una altra obra capdal del modernisme català: l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de Lluís Domènech i Montaner. Ambd´´ edificis han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO


Mercat de Sagrada Família · Padilla, 225 · Barcelona · Telèfon 93 456 29 53